Century Egg - გასინჯავდი?

Posted 1:00 PM by anano in თემები , , ,

ავტორი – Tomushka

რამდენი კულტურაც არსებობს, ალბათ იმდენი კულინარიული ტრადიციაცაა, არ დავკონკრეტდები თითოეული ოჯახის კულინარიულ ტრადიცებზე, რომლებიც ძალიან ინდივიდუალურია და მეტ ნაკლებად კულტურული ხასიათიდან გამომდინარეობენ. დღეს მინდა გაგაცნოთ ჩინური დელიკატესი. ჩემი თხოვნა იქნება რომ კრეატიულად მივუდგეთ ამ კერძს და ფუუუუუს გარდა რამე განსხვავებული ვთქვათ :)

შენახული კვერცხი, ასწლოვანი კვერცხი ან ათასწლოვანი კვერცხი ის დელიკატესია, რომელიც ჩინურ სამზარეულოში გამოიყენება სხვადასხვა კერძების მოსამზადებლად. ასწლოვანი კვერცხის მომზადების პრცესი საუკუნოვან ტრადიციას მოიცავს. თვეების განმავლობაში კვერცხი ინახება თიხის, მარილის, ბრინჯის, ნაცარისა და კირის ნაზავში. როცა პროცესი დამტავრებულია, კვერცხს აცილებენ ნაჭუჭს და ამზადებენ ტრადიციულ კერძებს.
კვერცხს ქონია გოგირდისა და ამიაკის სურველი. გემოთი კი კარგად დაძველებულ ყველს გავს თურმე.

იხილეთ ვრცლად...

http://tomushka.blogspot.com/



0 comment(s) to... “Century Egg - გასინჯავდი?”