ინდაურის საცივი

Posted 7:00 PM by anano in თემები , ,

ავტორი – მალხაზ ხარბედია

მომზადება:

1. ინდაურის მომზადება:

ინდაური კარგად გასუფთავდეს, გაირეცხოს;

მოეჭრას კისერი და კანჭები;

ყველაფერი ერთად ჩაიდოს ისეთ ქვაბში, რომელშიც ზუსტად ეტევა;

დაესხას წყალი ისე, რომ ინდაური დაიფაროს;

იხარშოს საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 2 საათი ;

პერიოდულად მოეხსნას ქაფი ქაფქირით;

პერიოდულად გაისინჯოს ხორცი ბარკალზე (არ ჩაიხარშოს!);

როცა მოიხარშება, გადმოვდგათ;

ამოიღეთ ხორცი ნახარშიდან;

წაესვას მარილი ხელით, ყველა მხრიდან (შიგნიდანაც);

დაიდოს ტაფაზე და შეიდოს გახურებულ ღუმელში;

ოდნავ შეიბრაწოს; ძალიან არ გამოშრეს!

გამოიღოს, გაგრილდეს;

დაიჭრას ზომიერ ნაჭრებად.

2. ნიგვზანი მასის მომზადება:

ნიგოზი გატარდეს ხორცის მანქანაში ორჯერ;

მოთავსდეს ემალირებულ ჯამში;

დაემატოს ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, წიწაკა, მიხაკი და 3 ჩაის კოვზი მარილი;

კარგად აირიოს;

ჯამი ოდნავ შეთბეს (ძალიან დაბალ ცეცხლზე!! მალევე გადმოდგით!)

მასა კარგად აიზილოს ხელით;

დაიყოს გუნდებად და ხელით გამოიწუროს ზეთი გუნდებიდან (ზეთი ცალკე შეგროვდეს)

ქინძი და ნიორი გატარდეს ხორცის მანქანაში;

დაემატოს გამოწურულ ნიგვზიან მასას;

კარგად აირიოს სუფრის კოვზით.

იხილეთ ვრცლად...

http://vinoge.com/



0 comment(s) to... “ინდაურის საცივი”