ტყემალი
Posted 11:00 AM by anano in თემები vinoge.com, ანანო ბარამიძე, ბლოგი, კულინარია, ნინო ხუტურიძეავტორი - ნინო ხუტურიძე
ქართული ნაციონალური სოუსის საიდუმლო ნიუანსები
ოდესმე ქართული ნაციონალური კერძების ათეულს თუ შეადგენენ, მათ შორის, ალბათ, უპირობოდ მოხვდება ქართული სუფრის ყველაზე "საჭირო და აუცილებელი" ატრიბუტი - ტყემალი. სპეციალურ ჭურჭელში - სატყემლეში მოთავსებული ეს საწებელი, პირდაპირი გაგებით, სუფრის ცენტრალური ფიგურაა. მშრალად შემწვარ და მოხარშულ ცხოველისა და ფრინველის ხორცს, ქართულ კერძებში რომ დომინირებს, საწებელის გარეშე ხომ, უბრალოდ, გემოს ვერ ჩაატანთ.
0 comment(s) to... “ტყემალი”